Losos v javorové marinádě
Budete nekorunovanou královnou/králem kuchyně, pokud uvaříte tuto jedinečnou kulinářskou pochoutku.
Že to bylo nehorázně snadné vaření nikomu prozradit nemusíte!
Filety lososa zbavíme kůže. Marinádu si připravíme smícháním sójové omáčky, javorového sirupu a česneku. Filety marinádou důkladně obalíme a necháme marinovat v lednici po dobu 30-60 minut. V závislosti na své chuti a sójové omáčce můžete filety jemně dosolit, není to však nutné. Poté lososa tepelně upravíme. Nejlépe v troubě předehřáté na cca 200 stupňů po dobu 15 – 30 minut dle výšky filetu a vaší preference propečení.
Zbylou marinádu mezi pečením přiveďte na plotně do varu a za stálého míchání nechte prudce redukovat na dvě třetiny objemu. Na konci redukování vmíchejte oříšek másla. Hotovou porci lososa zredukovanou marinádou přelijte, posypejte nakrájenou jarní cibulkou a nechte zešílet vaše chuťové buňky!